• • Κάστρο Γερακίου
  • • Μονεμβάσια
Indicator

Η καστρόπολη του Γερακίου ιδρύθηκε από τους Φράγκους μετά το 1204 και την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης σε έναν απόκρημνο λόφο με υπέροχη θέα στην κοιλάδα, η οποία έχει ιστορία τουλάχιστον 5.000 χρόνων. Πρόσφατα έγιναν αναστηλωτικές εργασίες και διαμορφώθηκε ο χώρος εντός των τειχών και σε καλή κατάσταση σώζονται μερικές από τις σημαντικότερες βυζαντινές εκκλησίες της καστρόπολης με τις τοιχογραφίες τους.

Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στο νησάκι της Μονεμβασίας, το οποίο αρχικά αποτελούσε ακρωτήριο που αποκόπηκε ξαφνικά από την ηπειρωτική χώρα μετά από έναν καταστροφικό σεισμό το 375 μ.Χ. Σταδιακά εξελίχθηκε σε μια ισχυρή καστρόπολη και έγινε στρατηγική βάση του εμπορικού και του στρατιωτικού στόλου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, από την οποία μπορούσαν να ελέγξουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Πολλοί λαοί, συμπεριλαμβανομένων των Βενετών και των Τούρκων κατάφεραν να το καταλάβουν βάζοντας την σφραγίδα τους σ’ αυτό. Σήμερα, είναι ένα ζωντανή γραφική μεσαιωνική καστρόπολη, διατηρώντας τα στενά λιθόστρωτα μονοπάτια, τα κτίρια με τις θολωτές καμάρες, με πολλά παραδοσιακά καταστήματα και ταβέρνες.

Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αγγλόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό.
Το Κάστρο Γερακίου και η Μονεμβάσια δεν ενδείκνυται για άτομα με κινητικά προβλήματα και είναι απαραίτητα άνετα υποδήματα για περπάτημα.
Σημείωση: Δευτέρα κλειστό το Κάστρο Γερακίου.