• • Αρεόπολη
  • • Σπήλαια Διρού
  • • Γυθείο
Indicator

Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας στη Μάνη με την ιστορική πρωτεύουσα της περιοχής που είναι η Αρεόπολη με τα περίφημα πυργόσπιτά της. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια της ανάμεσα στα πυργόσπιτα και θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών με την πλατεία της, από όπου ξεκίνησε και ο ελληνική επανάσταση το 1821.

Θα συνεχίσουμε την επίσκεψη μας με τα μοναδικά στον κόσμο λιμναία σπήλαια του Διρού, κρυμμένα κάτω από το ξηρό και άγριο τοπίο της Μάνης, δίπλα στην πανέμορφη κρυστάλλινη καταγάλανη θάλασσα. Τα σπήλαια είναι πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο για τους πολύχρωμους σταλαγμίτες και σταλακτίτες που σχηματίστηκαν πριν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Η ακριβής έκταση της σπηλιάς είναι ακόμη άγνωστη και σήμερα οι επισκέπτες ταξιδεύουν με βάρκες σε απόσταση περίπου 1.600 μέτρων και στη συνέχεια με τα πόδια για περίπου 300 μέτρα μέχρι να δουν ξανά το φως του Ήλιου. Μετά τα σπήλαια θα περάσουμε από τον Μεσσηνιακό κόλπο στον Λακωνικό και θα επισκεφτούμε το Γύθειο, ένα γραφικό λιμάνι του 19ου αιώνα και την επίσημη πρωτεύουσα της περιοχής της Μάνης. Υπήρξε σημαντικό λιμάνι των Σπαρτιατών και στη ρωμαϊκή εποχή, αλλά καταστράφηκε εξαιτίας ενός σεισμού το 375 μ.Χ. Θα επισκεφτούμε το νησάκι της Κρανάης με τον πύργο του Τζανετάκη και τον περίφημο μαρμάρινο φάρο, θα περπατήσουμε στο γραφικό λιμάνι ενώ θα επισκεφτούμε και τα ερείπια του ρωμαϊκού θεάτρου.

Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό.