• Αρχαία Ολυμπία
Indicator

Στην καταπράσινη κοιλάδα του Αλφειού ποταμού λειτούργησε το σημαντικότερο ιερό των αρχαίων χρόνων, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Στον τόπο λοιπόν που σμίγουν η ομορφιά της φύσης και η θρησκευτική ιερότητα, γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, ένας θεσμός με πανελλήνια και παγκόσμια ακτινοβολία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Το 776 π.Χ. αποτελεί έτος-επίσημη αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια, έως και το 394 μ.Χ., οπότε ο βυζαντινός Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α’ απαγόρευσε την τέλεσή τους, γιατί θεωρήθηκαν παγανιστικοί. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα ερείπια των αρχαίων ναών και των μνημείων του ιερού και θα επισκεφτούμε το στάδιο όπου τελούνταν στην αρχαιότητα οι περίφημοι Ολυμπιακοί αγώνες.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο του χώρου όπου εκτίθενται τα μοναδικά αγάλματα, όπως τον Ερμή του Πραξιτέλη και τα υπόλοιπα ευρήματα από τις ανασκαφές του ιερού.

Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται όλα τα εισιτήρια για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και πιστοποιημένος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνεται το φαγητό.
Σημείωση: Η ξενάγηση στον χώρο και το μουσείο διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.